Dårlige knæ og yoga – er det en god eller dårlig cocktail?

Mine knæ er helt smadret – jeg er blevet opereret 3 gange – og kan stadig hverken løbe eller hoppe. Og i lang tid troede jeg, at jeg ikke kune dyrke nogen som helst form for sport.

 

Men, men, men – jeg har jo opdaget at yoga, det kan jeg altså godt. Det kan godt være jeg aldrig kommer til at gøre alle de der crazy stillinger, der findes. Men det behøver jeg nu heller ikke. Jeg bruger yogaen til at styrke min krop. Især bruges yogaen til netop at styrke mine muskler omkring min knæ, så de har mere stabilitet. Men den bruges også til, at jeg er ved at få styr på min nakkeproblemer, som jeg har døjet med i mange år.

 

Det der er det afgørende når du dyrker yoga med en skade, det er simpelt – du skal lytte til din krop og ikke forcere noget. Det har været en svær øvelse for mig. Jeg er egentlig et ret stædigt menneske og det der med, at der nogle øvelser jeg ikke bare kan lære mig til eller presse min krop til – det har jeg skulle lære. Samtidig har det lært mig – eller jeg er i gang med at lære – at lytte til min egen krop. Det har jeg faktisk ikke været så god til tidligere, men  mine dårlige knæ i forbindelse med yogaen, det lærer mig mere og mere at jeg skal lytte til hvad kroppen fortæller. Bum!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *